αρησ λαμια

Ο Άρης υποδέχεται τη Λαμία στο Kleanthis Vikelidis Stadium στις 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports Prime στις 20:00. Με τις καιρικές συνθήκες να περιλαμβάνουν 11°C και υπερκαλυμμένα σύννεφα, το παιχνίδι αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό. Ο Άρης, υπό τις οδηγίες του Απόστολου Μάντζιου, βρίσκεται στην 4η θέση με 11 βαθμούς και είναι το φαβορί με αποδόσεις 1.46 για νίκη. Αντίθετα, η Λαμία, παίζοντας υπό τον Μαρίνο Σατσιά, είναι 11η με 5 βαθμούς και αντιμετωπίζει δύσκολη πρόκληση, έχοντας αποδόσεις 6.23 για νίκη. Η πρόταση για το στοίχημα περιλαμβάνει την επιλογή του Ασιατικού Χάντικαπ Άρης -1.00 με απόδοση 1.98, δεδομένης της καλής απόδοσης του Άρη στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Ο Άρης αναμένεται να συνεχίσει το θετικό σερί, ειδικά μετά τη νίκη του εναντίον του ΠΑΟΚ. Από την άλλη, η Λαμία θα προσπαθήσει να αντιστρέψει την αρνητική πορεία, η οποία περιλαμβάνει πολλές ήττες τις τελευταίες αγωνιστικές.

Άρης vs. Λαμία Πρόβλεψη & Συμβουλή στοιχήματος

Το προτεινόμενο στοίχημα για τον αγώνα Άρης vs. Λαμία είναι το Ασιατικό Χάντικαπ Άρης -1.00 με απόδοση 1.98. Αυτή η επιλογή βασίζεται στην καλή φετινή απόδοση του Άρη, ο οποίος έχει συλλέξει 11 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επίσης, η Λαμία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, με πολλές ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές.

Άρης vs. Λαμία Prediction
Betting tip Odds
Ασιατικό Χάντικαπ Άρης -1.00 1.98
  • Ο Άρης έχει δείξει καλές επιδόσεις με μόνο μία ήττα σε 6 αγώνες.
  • Η Λαμία δέχεται κατά μέσο όρο 2 γκολ ανά αγώνα αυτή τη σεζόν.
  • Ο Άρης διατηρεί καλή φόρμα, ειδικά εντός έδρας, με 1 νίκη και 1 ισοπαλία.

Αποδόσεις Άρης vs. Λαμία

Ο αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία προσφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές στοιχημάτων. Οι αποδόσεις ευνοούν σαφώς τον Άρη, που θεωρείται το φαβορί για τη νίκη. Ο Άρης έχει εξαιρετική φετινή απόδοση, ενώ η Λαμία αντιμετωπίζει δυσκολίες, έχοντας δεχτεί αρκετά γκολ αυτή τη σεζόν.

Αναλυτικά οι αποδόσεις:

Άρης vs. Λαμία Betting Odds
Στοίχημα Απόδοση
Άρης 1.46
Ισοπαλία 4.15
Λαμία 6.23

Παρακολουθώντας τις αποδόσεις και τα στατιστικά στοιχεία των ομάδων, φαίνεται λογικό να ποντάρει κανείς στον Άρη, ειδικά με βάση τη φόρμα του και την καλή απόδοση της ομάδας στις τελευταίες αναμετρήσεις.

Ανάλυση Ομάδας Άρης

Η πρόσφατη απόδοση του Άρη ΝΝΝΙΗ

Η ομάδα του Άρη έχει δείξει πολύ καλή απόδοση στους τελευταίους αγώνες της, με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Συγκεκριμένα, ο Άρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0, τον Εθνικό Πειραιά με 1-0 και τον Ολυμπιακό με 2-1, ενώ έφερε ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1) και ηττήθηκε από τον ΟΦΗ με 3-2. Ο Άρης έχει την ικανότητα να σκοράρει κατά μέσο όρο 1,40 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 2 από τα τελευταία 5 ματς.

Άρης Αντίπαλος Αποτέλεσμα
ΠΑΟΚ Άρης 0-1 (Νίκη)
Εθνικός Πειραιάς Άρης 0-1 (Νίκη)
Άρης Ολυμπιακός 2-1 (Νίκη)
ΟΦΗ Άρης 3-2 (Ήττα)
Άρης Αστέρας Τρίπολης 1-1 (Ισοπαλία)
Η ομάδα του προπονητή Απόστολου Μάντζιου δείχνει αποφασιστικότητα και συνέπεια στην απόδοσή της, κάτι που την έχει φέρει στην 4η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ.

Βασικοί Παίκτες Άρης

Ο Λορέν Μορόν, με 4 γκολ έως τώρα στη σεζόν, αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον Άρη. Στην άμυνα, η ομάδα βασίζεται στη σταθερότητα των Μάρτιν Φρίντεκ και Τζιάκουμπ Μπράμπετς, που έχουν δείξει καλές αποδόσεις στα τελευταία ματς, ενώ ο τερματοφύλακας Χουλιάν Κουέστα αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την ομάδα του Απόστολου Μάντζιου.

Πιθανή σύνθεση για τον Άρη:

  • Τερματοφύλακας: Julián Cuesta
  • Αμυντικοί: Martin Montoya, Martin Frydek, Jakub Brabec, Fran Vélez
  • Μέσοι: José Cifuentes, Monchu, Manu García Alonso
  • Επιθετικοί: Pione Sisto, Clayton Diandy, Loren Moron

Η μονομαχία του Λορέν Μορόν με τους αμυντικούς της Λαμίας αναμένεται να είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την έκβαση του αγώνα.

Αναστολές & Τραυματισμοί Άρης

Ο Άρης Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει αρκετούς τραυματισμούς που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή του στον επερχόμενο αγώνα με τη Λαμία. Οι παρακάτω παίκτες είναι τραυματίες ή αναρρώνουν:

Παίκτης Τραυματισμός Αναμενόμενη επιστροφή
Fabiano Leismann Τραυματισμός μυών Λίγες εβδομάδες
Konstantinos Kyriazis Έλλειψη φυσικής κατάστασης Λίγες μέρες
Michalis Panagidis Ήπιος τραυματισμός Λίγες μέρες
Theodoros Georgios Agorastos Έλλειψη φυσικής κατάστασης Λίγες μέρες
Juankar Ήπιος τραυματισμός Μέσα Οκτωβρίου 2024

Αυτές οι απουσίες μπορεί να δημιουργήσουν κενά στην άμυνα και στο κέντρο, καθιστώντας αναγκαία την προσαρμογή από τον προπονητή Απόστολο Μάντζιο.

Τακτική και Σχηματισμός της Άρης

Άρης Tactical Breakdown:

  • Formation: 4-3-3
  • Key Forward: Loren Morón, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 4 γκολ.
  • Midfield Trio:
  • José Cifuentes: Ξεκινά στη θέση του αμυντικού χαφ.
  • Monchu: Καλύπτει τον κεντρικό χώρο του γηπέδου.
  • Manu García Alonso: Στη θέση του επιθετικού μέσου, δημιουργεί ευκαιρίες και ασίστ.
  • Defensive Strength: Δύο «καθαρές εστίες» στους τελευταίους πέντε αγώνες.
  • Notable Strategy: Δυνατές επιθέσεις στο χρονικό διάστημα 61-75 λεπτό.

Η τακτική προσέγγιση του προπονητή Απόστολου Μάντζιου περιλαμβάνει πιεστική άμυνα και αιχμηρές αντεπιθέσεις, που συχνά μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες σκοραρίσματος κατά το δεύτερο ημίχρονο.

Ανάλυση Ομάδας Λαμία

Η πρόσφατη απόδοση της Λαμίας LLLDL

Οι τελευταίες εμφανίσεις της Λαμίας στη Σούπερ Λιγκ δεν ήταν οι καλύτερες, με την ομάδα να συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Η πρόσφατη φόρμα τους είναι: LLLDL, καταγράφοντας τρεις ήττες, μία ισοπαλία και καμία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους. Mε έναν μέσο όρο σκοραρίσματος μόλις 0.60 γκολ ανά αγώνα και μόνο ένα “clean sheet” την ίδια περίοδο, καθίσταται εμφανές ότι η Λαμία δυσκολεύεται τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Home team Away team Result
Λαμία Πανσερραϊκός 1-2 (Ήττα)
Κηφισιά Λαμία 1-0 (Ήττα)
Ατρόμητος Λαμία 4-2 (Ήττα)
Λαμία Καλλιθέα 0-0 (Ισοπαλία)
Λαμία Ολυμπιακός 0-3 (Ήττα)
Παρόλο που η Λαμία κατάφερε να κρατήσει το “clean sheet” σε έναν αγώνα, ο μέσος όρος γκολ που δέχεται ανά παιχνίδι είναι 2, κάτι που αποδεικνύει την αμυντική ευπάθειά τους.
Ο αγώνας ενάντια στον ισχυρό Άρη θα είναι σίγουρα δύσκολος και η ομάδα χρειάζεται να βελτιώσει άμεσα τόσο την αμυντική της συνοχή όσο και την επιθετική της αποδοτικότητα.

Λαμία Κύριοι Παίκτες

Η Λαμία θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή της για να αντιμετωπίσει τον ισχυρό Άρη. Ένας από τους πιο κρίσιμους παίκτες που λείπουν είναι ο Ανεστής Βλαχομήτρος, ο οποίος είναι κορυφαίος σκόρερ με 1 γκολ, αλλά είναι εκτός λόγω αποβολής. Ενδιαφέρον θα έχει η απόδοση του επιθετικού Γκουστάβο Φουρτάδο που θα πρέπει να γεμίσει το κενό του Βλαχομήτρου. Ακόμη, ο Κριστόφερ Νούνιες θα προσπαθήσει να κρατήσει τον έλεγχο στο κέντρο του γηπέδου. Αναμενόμενη ενδεκάδα για τη Λαμία:

  • Τερματοφύλακας: Ίβαν Κόστιτς
  • Αμυντικοί: Βεντάντ Ραντόνια, Γεώργιος Κορνέζος, Λέο Αντράντε
  • Μεσοεπιθετικοί: Άνχελο Ενρίκεζ, Γεώργιος Γιαννούτσος, Κριστόφερ Νούνιες, Σεμπάστιαν Ρίνγκ
  • Επιθετικοί: Γκουστάβο Φουρτάδο, Σαλιού Γκιντό, Νεντίμ Μέκιτς Η αναμέτρηση των επιθετικών της Λαμίας απέναντι στην ισχυρή άμυνα του Άρη θα είναι καθοριστική. Τα ατομικά ματς, όπως του Γκουστάβο Φουρτάδο απέναντι στον Γιακούμπ Μπράμπετς, αναμένεται να είναι το κλειδί για την επιτυχία της ομάδας.

Λαμία Αποβολές & Τραυματισμοί

Η Λαμία έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικές απουσίες που μπορεί να επηρεάσουν την αναμέτρηση της κατά του Άρη. Αρχίζουμε με τους τραυματισμούς:

Παίκτης Τραυματισμός Εκτιμώμενη επιστροφή
Toshio Lake Διάστρεμμα Αμφίβολος
Antonis Dentakis Μυϊκός Αμφίβολος
Είναι κρίσιμο για τη Λαμία να βρει αναπληρωματικούς παίκτες που μπορούν να καλύψουν αυτές τις θέσεις αποδοτικά, ειδικά αν οι τραυματισμένοι παίκτες δεν είναι διαθέσιμοι.
Στην αρχή της 7ης αγωνιστικής, η Λαμία θα στερηθεί τις υπηρεσίες του κορυφαίου σκόρερ της, Anestis Vlachomitros, λόγω αποβολής:
Παίκτης Αποβολή Ματς υπολοίπονται
———————- ———————- ——————-
Anestis Vlachomitros Άμεση κόκκινη κάρτα 1
Η απουσία του Vlachomitros αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την επίθεση της ομάδας, και ο προπονητής Marinos Satsias θα πρέπει να προσαρμόσει την τακτική του για να αντιμετωπίσει την άμυνα του Άρη χωρίς τον κορυφαίο του σκόρερ.

Τακτική και Σχηματισμός Λαμίας

Η Λαμία ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Άρη έχοντας μερικές στρατηγικές που μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσει λόγω απουσιών. Σχηματισμός:

  • Σύστημα: 3-5-2
  • Κορυφαίοι Επιθετικοί: Gustavo Furtado και Saliou Guindo θα ηγηθούν της επίθεσης λόγω της απουσίας του Anestis Vlachomitros. Τακτική Ανάλυση:
  • Άμυνα: Η ομάδα θα στηριχτεί στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών, Vedad Radonja, Georgios Kornezos και Léo Andrade, για να διατηρήσει την αμυντική σταθερότητα.
  • Κεντρική Ζώνη: Η μεσαία γραμμή θα περιλαμβάνει τους Cristopher Núñez, Georgios Giannoutsos και τον αριστερό μέσο Sebastian Ring, οι οποίοι θα προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.
  • Ανασταλτική Δύναμη: Η Λαμία έχει κρατήσει μόνο 1 ανέπαφη εστία στα τελευταία 5 παιχνίδια, άρα η άμυνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Στρατηγική:
  • Επιθετικό Παιχνίδι: Στόχος για ταχύτητα στην αντεπίθεση, κυρίως μέσω των πλάγιων μέσων Άνχελο Ενρίκες και Σεμπαστιάν Ρινγκ. Η Λαμία πρέπει να έχει υπομονή και προσήλωση για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Στατιστικά Αντιπαράθεσης Άρης vs. Λαμία

Οι τελευταίες πέντε συναντήσεις των δύο ομάδων έχουν δείξει μία σαφή υπεροχή του Άρη. Ωστόσο, η Λαμία έχει καταφέρει να κάνει μερικές εκπλήξεις. Η ανάλυση των προηγούμενων αγώνων μπορεί να δώσει μία ιδέα για το τι θα συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Home Away Result
Λαμία Άρης 2-4
Άρης Λαμία 3-1
Άρης Λαμία 2-2
Λαμία Άρης 1-0
Λαμία Άρης 2-1
Ο Άρης είναι φαβορί από τους bookmakers, αλλά οι προηγούμενες νίκες της Λαμίας υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρξει απρόβλεπτη εξέλιξη.

Τοποθεσία και Καιρός

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης, το οποίο έχει χωρητικότητα περίπου 22,800 θεατών. Αυτό το ιστορικό στάδιο στη Θεσσαλονίκη είναι γνωστό για την έντονη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Άρη. Η πρόγνωση του καιρού για την ημέρα του αγώνα, 5 Οκτωβρίου 2024, προβλέπει σπαστά σύννεφα. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 11°C, με υγρασία στο 77% και ταχύτητα ανέμου στα 2.73 μ/δευτερόλεπτο. Οι δροσερές συνθήκες είναι πιθανό να επηρεάσουν την απόδοση των παικτών, ειδικά σε σχέση με την αντοχή και τη φυσική κατάσταση. Και οι δύο ομάδες μπορεί να επικεντρωθούν σε τακτικές που εκμεταλλεύονται τις συνθήκες, όπως να παίζουν πιο συντηρητικά και να βασίζονται σε αντεπιθέσεις.