προγνωστικα nba

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (00:00)

Από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες έρχονται οι Raptors, που πάλεψαν στη Minnesota, δεν κατάφεραν ωστόσο να αποφύγουν την ήττα από τους Timberwolves με 128-126. Επιστρέφει στην έδρα της η ομάδα του Nick Nurse, εκεί όπου πάντως δεν τα πηγαίνει και πάρα πολύ καλά φέτος, μετρώντας ως τώρα 14 νίκες σε 25 φετινά παιχνίδια στο Toronto. Σε δύσκολη θέση βαθμολογικά οι γηπεδούχοι, παραμένουν 11οι στην Ανατολή, με συνολικό ρεκόρ 20-26, και έχουν προφανώς και απόψε πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στους Celtics. Αμφίβολος για ακόμα ένα ματς ο Dalano Banton με πρόβλημα στο ισχίο, χάνει ως γνωστόν το υπόλοιπο της σεζόν ο Otto Porter.

Αν και δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ, οι Celtics λύγισαν τελικά τους Warriors στη Βοστώνη, επικρατώντας με 121-118 στην παράταση. Από 8 σερί νίκες έρχεται η ομάδα του Joe Mazzula, που παραμένει με άνεση στην κορυφή της Ανατολής με συνολικό ρεκόρ 34-12, σταθερά το καλύτερο σε ολόκληρη τη Λίγκα. 16 νίκες σε 23 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Βοστώνη μετρούν ως τώρα οι φιλοξενούμενοι, που έχουν ήδη κερδίσει μια φορά φέτος μέσα στο Toronto τους Raptors, στις αρχές του Δεκέμβρη, με 116-110. Τεράστιο πρόβλημα προφανώς στο αποψινό ματς η απουσία του Jayson Tatum, που έχει ενοχλήσεις στον καρπό του χεριού και δεν θα αγωνιστεί.

Απεγνωσμένοι για αποτελέσματα οι Raptors, έχουν ήδη χάσει πολύ έδαφος στη βαθμολογία. Δεν έχει σημαντικά προβλήματα η ομάδα του Toronto, και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί απόψε την απουσία του Tatum. Προφανώς πολύ σημαντικός για τους φιλοξενούμενους ο superstar της ομάδας τους, χωρίς αυτόν ενδέχεται να έχουν σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα. Επιλογή μας ο άσος των Raptors με πλεονέκτημα 6,5 πόντων για τους γηπεδούχους, μαζί με το Under 238,5, σε απόδοση 1.88 στη Stoiximan. 

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (02:00)

Σημαντικό διπλό πανηγύρισαν στη Νέα Υόρκη οι Wizards, επικρατώντας με 116-105 των Knicks. Δεύτερη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για τους γηπεδούχους, που κάνουν την προσπάθειά τους για να μπουν στη δεκάδα της Ανατολής και την postseason. Στη 12η θέση της Περιφέρειας αυτή τη στιγμή η ομάδα του Wes Unseld, με συνολικό ρεκόρ 19-26, μετρώντας παράλληλα 11 νίκες σε 21 φετινά παιχνίδια στην Washington. Χωρίς κάποιο πρόβλημα στο αποψινό ματς οι Wizards, αναμένεται να παρουσιαστούν πλήρεις.

Έδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι υπολογίσιμο μέγεθος οι νεανικοί και ταλαντούχοι Magic, επικρατώντας χτες βράδυ στο Orlando των Pelicans με 123-110. Στο 17-28 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του Jamahl Mosley, που παραμένει στη 13η θέση της Ανατολής, δεν είναι πάντως το ίδιο αποτελεσματική εκτός έδρας, μιας και μετρά ως τώρα μόλις 6 νίκες σε 22 φετινά παιχνίδια μακριά από το Orlando. Τη μοναδική φορά που αντιμετώπισαν φέτος τους Wizards οι Magic, στα τέλη του Δεκέμβρη, ηττήθηκαν μέσα στο Orlando με 100-119. Σταθερά εκτός μάχης οι Jonathan Isaac, Chuma Okeke.

Είναι το φαβορί της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, που έρχονται από καλή εμφάνιση και διπλό στη Νέα Υόρκη. Ξεκάθαρα επικίνδυνοι οι Magic, οι οποίοι θα πρέπει ωστόσο να διαχειριστόυν και την κόπωση, αφού έπαιζαν παιχνίδι και χτες βράδυ. Πλήρεις αναμένεται να είναι οι Wizards, και αν θέλουν να έχουν ελπίδες για τη δεκάδα της Ανατολής, οφείλουν να κερδίζουν τέτοια ματς στην έδρα τους. Επιλογή μας ο άσος των Wizards με 3 τουλάχιστον πόντους διαφορά, μαζί με το Over 215,5, σε απόδοση 1.86 στη Stoiximan. 

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ – ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ (02:30)

Πολύ βελτιωμένοι οι Hawks, πραγματοποίησαν ακόμα μια καλή εμφάνιση και επικράτησαν εύκολα των Knicks στην Atlanta με 139-124. 5 σερί νίκες μετρά πλέον η ομάδα του Nate McMillan, που με συνολικό ρεκόρ 24-22 βρίσκεται στην 8η θέση και κοιτάζει πια ακόμα ψηλότερα. 13 νίκες σε 22 φετινά ματς στην Atlanta μετρούν μέχρι τώρα οι γηπεδούχοι, που σε δύο φετινά ματς με τους Hornets μετρούν μία νίκη μέσα στη Charlotte, αλλά και μία ήττα μέσα στην Atlanta. Προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Hawks, και θα είναι εκτός απροόπτου πλήρεις στην αποψινή αναμέτρηση.

Βρήκαν επιτέλους μια νίκη οι Hornets, που πέρασαν από το Houston, επικρατώντας των Rockets με 122-117. Τραυματίστηκε ξανά στον αστράγαλο ο LaMelo Ball, και αν και φαίνεται πως ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός, η ομάδα πιθανότατα θα είναι προσεκτική και δύσκολα ο νεαρός point guard θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς. Παραμένει εκτός μάχης ο Kelly Oubre, όπως πιθανότατα και ο Cody Martin, αντίθετα είναι πολύ πιθανή απόψε η επιστροφή του Gordon Hayward. Στην προτελευταία θέση της Ανατολής οι Hornets, με συνολικό ρεκόρ 12-36, μετρώντας μέχρι τώρα 7 νίκες σε 25 φετινά παιχνίδια μακριά από την έδρα τους.

Καθαρό φαβορί στο ματς οι γηπεδούχοι, είναι φορμαρισμένοι και έχουν σαφώς ισχυρότερο κίνητρο από τους Hornets, η σεζόν των οποίων έχει ουσιαστικά ήδη χαθεί. Τεράστιο πλήγμα η διαφαινόμενη απουσία του Ball, την ώρα που οι Hawks θα είναι λογικά πλήρεις. Αναμενόμενα χαμηλά οι αποδόσεις του άσου, χωρίς κάποια ιδιαίτερη αξία.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (02:30)

Από μεγάλη γκέλα έρχονται οι Cavaliers, καθώς ηττήθηκαν χτες βράδυ από τους Warriors με 114-120 μέσα στο Cleveland, με τους Πρωταθλητές να αγωνίζονται με πολλές και σημαντικότατες απουσίες. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση οι γηπεδούχοι, που έχουν απόψε ακόμα ένα πολύ δύσκολο ματς στο πρόγραμμά τους. Στο 28-19 το συνολικό ρεκόρ της ομάδας του JB Bickerstaff, που βρίσκεται στην 5η θέση της Ανατολής και χρειάζεται απόψε τη νίκη ώστε να μη χάσει την επαφή της με την τετράδα της Περιφέρειας. Έχει κοστίσει στα τελευταία ματς η απουσία του Donovan Mitchell, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς και είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να παίξει απόψε. Σε 24 φετινά ματς στο Cleveland, οι Cavaliers μετρούν ως τώρα 19 νίκες.

Ξεπέρασαν το εμπόδιο των Raptors οι Bucks, νικώντας τους στο Milwaukee με 130-122, σε ένα ακόμα ματς που δεν είχαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αμφίβολος δίνεται και απόψε ο Έλληνας superstar, που συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, κατάφερε πάντως να προπονηθεί χτες με την ομάδα. Σταθερά εκτός μάχης και ο Khris Middleton. Στο 29-16 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που κρατούν τη 2η θέση στην Ανατολή, έχοντας πάντως απομακρυνθεί πια από την κορυφή της Περιφέρειας και τους Celtics. Δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικοί εκτός έδρας οι Bucks, που σε 22 φετινά παιχνίδια μακριά από το Milwaukee έχουν καταφέρει να πάρουν 11 νίκες.

Μεγάλο ματς στο Cleveland, με δύο μεγάλα ωστόσο ερωτηματικά, από ένα για κάθε ομάδα, αφού δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν οι Mitchell και Αντετοκούνμπο. Μέχρι να το γνωρίζουμε, καλύτερα να μείνουμε μακριά.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ (03:00)

Έστω και με μεγάλη δυσκολία, οι Timberwolves κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη, επικρατώντας στη Minnesota των Raptors με 128-126. Τρίτη νίκη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Chris Finch, που με συνολικό ρεκόρ 23-24 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση της Δύσης και συνεχίζει να παλεύει για μια θέση στη δεκάδα της Περιφέρειας και την postseason. 15 νίκες σε 25 φετινά παιχνίδια στην έδρα τους μετρούν μέχρι τώρα οι γηπεδούχοι, που συνεχίζουν να έχουν αρκετά και σημαντικά προβλήματα. Σταθερά εκτός μάχης ο Karl-Anthony Towns, όπως και ο Jordan McLaughlin, αμφίβολος ξανά ο Rudy Gobert, που έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς με πρόβλημα στους προσαγωγούς, καθώς και ο Austin Rivers. Αμφίβολος δίνεται για άλλο ένα ματς και ο Anthony Edwards, που πάντως δεν έχει χάσει ακόμα κάποιο παιχνίδι λόγω του προβλήματος στο ισχίο που τον ταλαιπωρεί.

Ούτε απέναντι στους Hornets κατάφεραν να βρουν μια νίκη οι Rockets, και ηττήθηκαν μέσα στο Houston με 117-122. 12 συνεχόμενες ήττες μετρά πλέον η ομάδα του Stephen Silas, που μοιάζει να τα έχει παρατήσει και να έχει μπει σε tanking mode. Στο 10-35 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, το χειρότερο σε ολόκληρη τη Λίγκα, με τους Rockets να μετρούν μέχρι τώρα 4 μόλις νίκες σε 24 φετινά ματς μακριά από το Houston και να παραμένουν, προφανώς στην τελευταία θέση της Δύσης, παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά. Από τραυματισμούς ταλαιπωρούνται οι Kevin Porter Jr. και Jabari Smith Jr., αμφότεροι πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να αγωνιστούν απόψε.

Έχουν τον πρώτο λόγο οι Timberwolves, έχουν όμως για ακόμα ένα βράδυ και πάρα πολλά προβλήματα. Σημαντικά ερωτηματικά έχουν και οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν την παραμικρή πίεση για το αποτέλεσμα. Χαμηλά ο άσος, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε.

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ – ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ (04:00)

Μετά από τρεις σερί ήττες, οι Suns εκμεταλλεύτηκαν το ντεφορμάρισμα των Nets και τους νίκησαν με 117-112 στο Phoenix, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Έχει χάσει πάρα πολύ έδαφος στη βαθμολογία η ομάδα του Monty Williams, και με συνολικό ρεκόρ 22-24 καταλαμβάνει πια τη 10η θέση στη Δύση, έχοντας βρεθεί να παλεύει για μια θέση στη δεκάδα της Περιφέρειας. 15 νίκες σε 22 φετινά παιχνίδια στο Phoenix μετρούν οι γηπεδούχοι, που συνεχίζουν χωρίς τον τραυματία Devin Booker, ενώ δεν θα έχουν ξανά και τους Cameron Johnson, Cameron Payne και Landry Shamet. Αμφίβολος για ακόμα ένα παιχνίδι και ο Chris Paul.

Σε πολύ κακό φεγγάρι οι Pacers, δεν κατάφεραν να κοντράρουν καν τους Nuggets και γνώρισαν χτες βράδυ βαριά ήττα στο Denver με 134-111. 6 σερί ήττες μετρά πια η ομάδα του Rick Carlisle, και έχει πλέον κατρακυλήσει στην 9η θέση της Ανατολής, με συνολικό ρεκόρ 23-24. Αποδεικνύεται μη διαχειρίσιμη η απώλεια του τραυματία Tyrese Haliburton, αφού χωρίς αυτόν οι Pacers είναι μια πολύ χειρότερη ομάδα. 8 νίκες σε 23 φετινά ματς μετρούν μέχρι τώρα οι φιλοξενούμενοι, που πλην του Haliburton δεν έχουν πάντως να διαχειριστούν κάποιο άλλο σημαντικό πρόβλημα.

Δεν πατάνε καλά αμφότερες οι ομάδες, με τους Suns να κάνουν μεγάλη προσπάθεια, να έχουν όμως να διαχειριστούν πολλά και σημαντικά προβλήματα. Δεν ανταποκρίνονται χωρίς τον Haliburton οι Pacers, και θα έχουν και απόψε δύσκολο έργο στο Phoenix. Δύσκολο ματς για προβλέψεις, δεν θα μπλέξουμε.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ (05:00)

Έστω και δύσκολα, οι Kings κατόρθωσαν να λυγίσουν χτες βράδυ και τους Thunder, νικώντας τους με 118-113 στο Sacramento. Σε πολύ καλό φεγγάρι οι γηπεδούχοι, μετρούν 6 συνεχόμενες νίκες. Κάνει τρομερή πορεία για τα δεδομένα της η ομάδα του Mike Brown μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, και με συνολικό ρεκόρ 26-18 βρίσκεται στην 3η θέση της Δύσης, μετρώντας παράλληλα 15 νίκες σε 24 φετινά παιχνίδια της στο Sacramento. Δύσκολο το αποψινό ματς κόντρα στους δυνατούς Sixers, με τους Kings να έχουν απόψε να διαχειριστούν και την κόπωση. Προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν, εκτός αν τελικά η ομάδα αποφασίσει να προφυλάξει κάποιον παίκτη της, αφού αυτό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς σε ισάριθμα βράδια.

Πέρασαν και από το Portland οι Sixers, επικρατώντας των Blazers με 105-95. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Doc Rivers, που συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες, και μάλιστα όλες εκτός έδρας. Στο 29-16 το συνολικό ρεκόρ των φιλοξενούμενων, που κρατούν την 3η θέση στην Ανατολή, μετρώντας μέχρι τώρα 12 νίκες σε 21 φετινά παιχνίδια μακριά από τη Philadelphia. Μοναδικό αλλά σημαντικότατο ερωτηματικό για τους Sixers ο James Harden, που δίνεται αμφίβολος, αφού ενδέχεται να μην αγωνιστεί απόψε για λόγους διαχείρισης.

Πολύ ενδιαφέρον ματς στο Sacramento, με τους γηπεδούχους να αναμένεται να είναι πλήρεις, αλλά να έχουν να διαχειριστούν την κόπωση, αφού έδωσαν χτες βράδυ ένα απαιτητικό παιχνίδι. Μεγάλο ερωτηματικό ο Harden για τους φιλοξενούμενους, θα είναι προφανώς σημαντικότατη απώλεια αν τελικά η ομάδα επιλέξει να τον προφυλάξει. Καλύτερα να μείνουμε μακριά.